Languages

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Χάλκινο στο Μπακού ο Ηλιάδης - Εννιά μετάλλια για την Ελλάδα!

Χάλκινο μετάλλιο για τον Ηλιάδη στο Μπακού!

H αυλαία των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» έπεσε το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, με ιδιαίτερα θετικό απολογισμό για την Ελλάδα
Η χώρα μας κατέκτησε εννιά μετάλλια σε έξι αθλήματα, ενώ υπήρχαν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που πλασαρίστηκαν σε θέσεις κοντά στο βάθρο.
Το άθλημα που χάρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στα ελληνικά χρώματα είναι η ενόργανη γυμναστική, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, ενώ ο Βλάσης Μάρας πήρε την δεύτερη θέση στο μονόζυγο. Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε στο καράτε, όταν ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο καράτε, ενώ το τελευταίο ήρθε απ’ τον Ηλία Ηλιάδη με την τρίτη θέση στην πάλη. Ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο προστέθηκε απ’ τη σκοποβολή και τους Άννα Κορακάκη και Κωνσταντίνο Μαλγαρινό στον τελικό του μεικτού με αεροβόλο στα 10μ.
 Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ελληνικών ομάδων στις πισίνες, με την Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων και Νεανίδων να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 50μ. πεταλούδα, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 400μ. ελεύθερο.

Στην συνολική κατάταξη μεταλλίων η Ελλάδα κατέλαβε την 28η θέση, με τη Ρωσία να είναι πρώτη με 164 μετάλλια, αφήνοντας τους Αζέρους διοργανωτές στη δεύτερη θέση με 56 μετάλλια.

Πηγές:http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1695%3Ae------&catid=36%3Apress-release&Itemid=98&lang=el
http://www.gothess.gr/articles/sports/37049/mpakou-2015-xalkino-metallio-o-ilias-iliadis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου